FSC  Facebook  Youtube  Pinterest  Google +  Google maps

Največi uvoznik egzotičnog drveta, više od 100.000 m² zalihe!

drvene-fasade-itauba2.jpg

Itauba

Drvo itaube naraste do 40 m u visinu. Najviše ga možemo naći u Brazilu, tj. u Amazoniji.

Boja varira između žute i tamne sivosmeđe sa srednje izrazitom jednakomjernom strukturom. S vremenom svijetla boja tamni. Nerijetko se na drvu pojavljuju crne mrlje, koje na zraku nestanu. Drvo je iznimno tvrdo i teško, a zbog prisutnosti silikata oštećuje alat. Drvo itaube vrlo je stabilno i otporno na vanjske utjecaje – spada u razred 1 prema EN 350-2, što znači više od 30 godina postojanosti pod utjecajem okolišnih čimbenika.

Baš se zbog toga najčešće primjenjuje kod vanjskih konstrukcija, mostova, vanjskih podova, a može se upotrebljavati i kod izrade vrta, furnira, unutarnjeg parketa, u brodogradnji itd.

Itauba je bez sumnje jedno od najboljih vrsta egzotičnog drva na tržištu. Itauba se može pohvaliti postojanošću, dugim životnim vijekom, a isto je tako visokootporna na drvene bakterije i organizme. Itauba je odlična za vanjske drvene terase. Itauba se također može upotrebljavati za namještaj, čamce, brodove, mostove, pa čak i za unutarnje letvice nekih vozila. Ako itaubu primjenjujete za čamce, na vanjskoj terasi ili namještaju, možete biti uvjereni da ste odabrali postojano drvo koje je ugodno oku.
 
lesena-terasa-itauba_hvarlesena-terasa-itauba_hvar_2drvene-terase-itauba_2drvene-terase-itauba_3drvene-terase-itauba-4drvene-terase-itauba_drvene-terase-itaubadrvene-terase-itauba (2)
Split:
Tonči 00385 95 8831447
tonci.abc.net@gmail.com
Nazovite nas i naši stručni izvođači će vas savjetovati.
SKINITE KATALOG
U PDF formatu
LIJEPE TERASE
NEOBAVEZAN UPIT
Molimo, popunite sva polja!
Uspješno poslano
Poštovani,
primili smo vašu poruku.
Odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.

Ugodan nastavak dana,
ABC-NET d.o.o.
Copyright © 2024, ABC NET d.o.o.