FSC  Facebook  Youtube  Pinterest  Google +  Google maps

Največi uvoznik egzotičnog drveta, više od 100.000 m² zalihe!

Sibirski ariš

Drvena terasa i drvena fasada od sibirskog arišaProizvodi od drva sibirskog ariša mogu se upotrebljavati u različite svrhe. Najčešće se primjenjuje za izradu drvenih terasa, drvenih fasada, ograda, pergola, nadstrešnica, brodskog poda i parketa. Upotrebljava se i za električne stupove i željezničke pragove. Sibirski ariš se primjenjivao i pri izradi poznate transsibirske željezničke pruge, gdje su ga upotrebljavali za pragove.

Sibirski ariš zovemo i ruskim arišem, a latinski mu je naziv larix sibirica. Prednosti sibirskog ariša proizlaze iz njegova sporog rasta, zbog iznimno zahtjevnih uvjeta u kojima izrasta. Ovi zahtjevni uvjeti kao rezultat daju iznimno gusto izraslo drveće i teško drvo natopljeno smolom. Gust mu rast omogućava visoku stabilnost, a smola u drvu otpornost na štetočine i trulež. Najbolja su mjesta za rast u Rusiji u sibirskoj tajgi (Krasnoyarsk), gdje uvjeti dopuštaju rast samo nekoliko mjeseci u godini. Sve naše dobave sibirskog ariša dolaze s tog područja.

Sibirski ariš srodnik je europskog ariša, koji nazivamo i domaćim arišem, ali se značajno razlikuju. Europski ariš raste u znatno drugačijim klimatskim uvjetima, što se odražava i na drvu. Njegov je rast mnogo brži, prstenje je veće i nejednakomjerno, a drvo je puno džepova smole, koje se u Sloveniji naziva i „smolikama“. Europski je ariš drvo s više velikih i istaknutih kvrga te je manje postojan, a ispušta i smolu. Za vaše drvene terase preporučujemo sibirski ariš.

Za drvene terase možemo vam ponuditi daske (obloge za terase), koje mogu biti s rebrima ili glatke, konstrukcijsko drvo (drvo za potkonstrukciju ili za pergole, ograde), fasadne obloge (rompskog oblika, pravokutnog oblika ili daske na pero i utor) te brodski pod.

Najtraženiji su artikl daske za terasu s rebrastom površinom dimenzija 24 x 145 x 4000 mm u AB kvaliteti. Dostupan je i sav materijal za pričvršćivanje i ulje za vanjsku primjenu.
1. SIBIRSKI ARIŠ, C klasa, 23 x 120 x 4000 mm, sa 39,00 €/m² sniženo do 50 %, na 19,50 €/m². Na zalihi 250 m².

2. SIBIRSKI ARIŠ, AB-veh klasa, 23 x 145 x 5100 mm, sa 65,00 €/m² sniženo do 50 %, na 32,50 €/m². Na zalihi 200 m².

3. SIBIRSKI ARIŠ, AB-veh klasa, rebran, 28 x 143 x 4000 mm, sa 68,00 €/m² sniženo do 50 %, na 34,00 €/m². Na zalihi 250 m².


Akcija vrijedi za količine veće od 20 m².
Cijene so bez pdv-a.

U skladištu smo samo po dogovoru.


sibirski_aris_Petrcane_3sibirski_aris_Petrcanesibirski_aris_Petrcane_4drvena-terasa-sibirski-aris-2drvena-terasa-sibirski-aris-3drvena-terasa-sibirski-arisdrvena-terasa-sibirski-aris-1drvena-fasada-sibirski-aris-3drvena-fasada-sibirski-aris-5drvena-fasada-sibirski-arisdrvena-fasada-sibirski-aris-1drvena-terasa-sibirski-arisdrvena-terasa-sibirski-arisAbc net d.o.o., skladištesibirski ariš_podi za terase-gladke deskesibirski ariš_podi za terase-rebrane deskesibirski ariš-gladke deskesibirski ariš_ladijski pod_masiven_neobdelan_profil0sibirski ariš-stebri in letve-konstrukcijski lessibirski ariš_rombasta deskasibirski ariš_rombasta obloga pero in utorsibirski ariš_stopničasta obloga Z profilsibirski ariš opaž_profil C_ za zunanjo uporabosibirski ariš_prekrivna obloga pero in utorhlodi Sibirskega ariša
Split:
Tonči 00385 95 8831447
tonci.abc.net@gmail.com
Nazovite nas i naši stručni izvođači će vas savjetovati.
SKINITE KATALOG
U PDF formatu
LIJEPE TERASE
NEOBAVEZAN UPIT
Molimo, popunite sva polja!
Uspješno poslano
Poštovani,
primili smo vašu poruku.
Odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.

Ugodan nastavak dana,
ABC-NET d.o.o.
Copyright © 2024, ABC NET d.o.o.