FSC  Facebook  Youtube  Pinterest  Google +  Google maps

Največi uvoznik egzotičnog drveta, više od 100.000 m² zalihe!

Montaža i materijali za montažu

Drvene podove možemo postaviti na bilo koju podlogu: šljunak, travnate površine, pijesak, zemlju, cement itd. Prije postavljanja moramo, koliko god je moguće, ukloniti sve neravnine i predvidjeti jednakomjeran nagib terena (cca. 1 cm po dužnom metru) radi omogućavanja odvodnje vode. Ako podlogu ne možemo potpuno izravnati, onda koristimo posebne plastične ili inox regulacijske podmetače (na slici) i tako do milimetra precizno pripremamo podlogu, vodi omogućavamo neometano otjecanje te dobivamo i međuprostor za moguće instalacije. Letve moramo najprije povezati poprečno profilima iste ili jednakovrijedne vrste drveća koje su najmanje jednakih dimenzija kao što je gornja letva.

MONTAŽA

1. Montaža sa spajalicama:
Najčešće koristimo montažu s PA spajalicama (na slici), koje su testirane i iznimno visoke kvalitete, a sastavljene su od PA plastike te sadrže 10% staklenih vlakana. Sa spajalicama je montaža jednostavna, brza, izgled terase je elegantniji budući da se ne vide vijci. Montažu sa spajalicama koristimo kod stabilnijih vrsta drva: Teak, Cumaru, Ipe lapacho, Itauba.

2. Montaža s vidljivim vijcima:
Letve moramo najprije poprečno povezati s profilom iste ili jednakovrijedne vrste drveća, koje su najmanje jednakih dimenzija kao i  gornja letva. Udaljenost između letava neka bude 5-7 mm, kako bi se omogućilo otjecanje vode, a udaljenost između poprečnih letava za povezivanje neka bude između 40 i 55 cm. Za pričvršćivanje koristite vijke od nehrđajućeg čelika. Svaku letvu trebamo pričvrstiti s dva vijka, a pritom trebamo paziti da vijke ne stavimo previše na rub letve. Za donju konstrukciju uvijek trebamo koristiti egzotičnu vrstu drveća. U slučaju da drvo ne montirate odmah nakon preuzimanja, potrebno ga je skladištiti svezanog i zaštićenog pred suncem u odgovarajućem prostoru. Čela daski je potrebno štititi voskom (pčelinji ili obični vosak »svijeća«). U slučaju da po platformama stavljamo vijke ispod „nevidljivog pričvršćivanja“, onda je potrebno svaku platformu dodatno pričvrstiti na vrhu kod svakog ugla. U slučaju da platformu i uz to donekle podignemo, onda je istu potrebno dodatnu pričvrstiti vijcima. Daske koje su duže od dva metara obično su malo zakrivljene, radi čega se kod polaganja koristi alat za izravnavanje između dasaka. Egzotično drvo je vrlo tvrdo i gusto, radi čega ga je potrebno bušiti samo tamo gdje stavljamo vijke (donja konstrukcija 3 mm, a preko podnih dasaka 5 mm). Kod daski je radi estetskog izgleda poželjno skinuti rubove.
 
ABC-NET-KATALOG-min-67ABC-NET-KATALOG-min-68ABC-NET-KATALOG-min-70ABC-NET-KATALOG-min-71ABC-NET-KATALOG-min-72ABC-NET-KATALOG-min-73
Split:
Tonči 00385 95 8831447
tonci.abc.net@gmail.com
Nazovite nas i naši stručni izvođači će vas savjetovati.
SKINITE KATALOG
U PDF formatu
LIJEPE TERASE
NEOBAVEZAN UPIT
Molimo, popunite sva polja!
Uspješno poslano
Poštovani,
primili smo vašu poruku.
Odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.

Ugodan nastavak dana,
ABC-NET d.o.o.
Copyright © 2024, ABC NET d.o.o.